Arrangement

Droner og XR-teknologi

Forfatter

Agder XR

Dato

11.06

Velkommen til XR frokost 11.06.

RippleX Studios forteller hvordan de bruker droner til å skape unike scener i sine immersive produksjoner

RippleX Studios vil dele innsikt i hvordan de bruker droner for å skape banebrytende visuelle opplevelser. Droner har blitt et
stadig viktigere verktøy i vår verktøykasse, noe som gir oss muligheten til å skape scener og perspektiver som tidligere var utenkelige, sier daglig leder Bjørn-Morten Nerland.

Droneteknologien gir oss ikke bare frihet til å utforske nye visuelle dimensjoner, men også utfordrer oss til å stadig utvide grensene for hva som er teknisk mulig. På hvert prosjekt innoverer vi og eksperimenterer med nye teknikker for å sikre at våre produksjoner er i forkant av utviklingen.

RippleX Studios ble grunnlagt av Bjørn-Morten Nerland, som har over 15 års erfaring innen immersive produksjoner, og Didrik Sørensen (Head of Post Production). Sammen har de bygget et studio som er kjent for å levere spektakulære og
engasjerende opplevelser ved bruk av avansert teknologi, inkludert droner.
For mer info, se RippleXStudios

Wingboots bruk av droner for å lage interaktive filmopplevelser for webben.

Daglig leder Jens Handell deler sine erfaringer med bruk av autonoma droner og droner for fotogrammetri, fpv , 360 filming og tradisjonelle film/fotodroner. For mer info, se: Wingbooth

Vi starter med litt frokost kl. 08.30 og setter i gang med seminaret ca. kl.09.00.

Aerial view of snowy forest with a road. Captured from above with a drone
Drone flying near sea

Agder XR inviterer til en hyggelig og interessant frokostsamling med fokus på noen av mulighetene XR teknologien gir innen et bredt spekter av fagområder. Sammen bygger vi XR kompetansen i Agder ved å utveksle erfaring, utvikle samarbeid og dele informasjon om siste nytt innen XR teknologi. XR-frokosten arrangeres ca 6-8 ganger i året, gjerne kombinert med besøk i en av virksomheten som bruker denne teknologien. Det blir litt å spise, kaffe og mingling før vi går løs på 2-3 interessante tema og/eller presentasjoner.  XR-radaren er vårt faste innslag. 

Erfarings og kunnskapsutveksling er viktig for kompetanseutvikling og samarbeid. Agder XR tar derfor initiativ til XR-frokoster, seminarer og konferanser med fokus på hvilke muligheter XR teknologien representerer for et svært bredt spekter av virksomheter. Vi bringer inn spisskompetanse nasjonalt og internasjonalt, samler mennesker fra ulike kompetansemiljøer og utfordre alle til å dele av sine erfaringer. Slik bygger vi XR kompetansen i Agder.